Valjevo: Ambasador SAD položio cveće na grob dr Kuka

Izvor: RTS, 21.Mar.2019, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Valjevo: Ambasador SAD položio cveće na grob dr Kuka

Američki lekar dr Albert Semjuel Kuk preminuo je tokom epidemije pegavog tifusa u valjevskoj bolnici 1915. godine. Danas je cveće na njegov grob položio je ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot.
Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot položio je u Valjevu cveće na grob dr Alberta Semjuela Kuka, američkog lekara koji je lečeći ranjene srpske vojnike i civile u valjevskoj bolnici tokom Prvog svetskog rata, postao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << žrtva epidemije pegavog tifusa.
Doktor Kuk je došao u Srbiju kao dobrovoljac 1914, a u valjevskoj bolnici je umro 10. februara 1915. godine.
Vakcinu kojom je trebalo da se zaštiti od bolesti dr Kuk je ustupio vojnicima.
Tokom epidemije u Valjevu umrlo je dvanaest lekara, a prva žrtva je bio upravo dr Albert Semjuel Kuk.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ambasador SAD u Valjevu položio cveće na grob doktora Kuka

Izvor: Blic, 21.Mar.2019

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot položio je danas u Valjevu cveće na grob dr Alberta Semjuela Kuka, američkog lekara koji je lečeći ranjene srpske vojnike i civile u valjevskoj bolnici tokom Prvog svetskog rata, postao žrtva epidemije pegavog tifusa, prenosi RTS.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.