Vagnerova previranja možda još nisu završena

Izvor: B92, 25.Jun.2023, 16:15

"Vagnerova previranja možda još nisu završena"

Državni sekretar SAD Entoni Blinken izjavio je danas da previranja izazvana pobunom "Vagnera" u Rusiji možda još nisu završena.

Blinken je dodao i da bi mogla da potraju i narednih nedelja ili meseci.

On je u intervjuu za američke medije, CNN, ABC i CBS, rekao da je pobuna bila "direktan izazov za Putinov autoritet", kao i da je ukazala na prave pukotine u vlasti ruskog predsednika, prenosi BBC.

Blinken je naveo da je prerano pričati o tome šta će biti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa borcima "Vagnera" koji su juče učestvovali u pobuni.

Dodao je da je Putinova odluka da napadne Ukrajinu stvorila haos u Rusiji.

"Ako ovo stavite u kontekst pre 16 meseci, Putin je bio na pragu Kijeva, želeći da za nekoliko dana zauzme grad i izbriše Ukrajinu sa mape. Sada je morao da brani Moskvu, glavni grad Rusije, od plaćenika koje je sam stvorio", rekao je Blinken.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"BIO JE NA PRAGU KIJEVA A SADA BRANI MOSKVU" Blinken: Previranja u Rusiji možda još nisu završena

Izvor: Blic, 25.Jun.2023

Državni sekretar SAD Entoni Blinken izjavio je danas da previranja izazvana pobunom Vagnera u Rusiji možda još nisu završena i da bi mogla da potraju i narednih nedelja ili meseci.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.