VULIN ODGOVORIO MESIĆU: Izvini se i osudi USTAŠKI GENOCID

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jan.2017, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VULIN ODGOVORIO MESIĆU: Izvini se i osudi USTAŠKI GENOCID

Aleksandar Vulin poručio Stjepanu Mesiću da dokaže da danas više ne misli kao što je pričao 1992. godine

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin tvrdi da ga nije iznenadilo pojavljivanje na Jutjubu izjave bivšeg predsednika SFRJ i Hrvatske Stjepana Mesića u kojoj je 1992. godine tvrdio da je “Jasenovac bio samo radni logor”.

- Stavovi Mesića o Jasenovcu ali i o Srbima, koji „mogu iz Hrvatske da odnesu samo blato koje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su doneli na svojim opancima“ poznati su već decenijama. Nisu ni nove ni nepoznate ideje o Jasenovcu kao radnom logoru i odmaralištu u kome su streljanja počela tek kada su ustaše proterane a logor zauzeli partizani. Pokušaji pravdanja ustaških zločina i umanjivanja srpskih žrtava ponavljaju se kod većine političara i istoričara u Hrvatskoj - priča Vulin za SrbijaDanas.com.

SAVO ŠTRBAC: Mesić je najveći ustaša!

MESIĆ RAZOTKRIVEN: NDH je hrvatska pobeda, Jasenovac je FALSIFIKAT! (VIDEO)

Ministar Vulin naglašava da bi Mesić sada morao da se izvini za svoje ranije stavove i osudi zločine u Jasenovcu ako zaista više tako ne misli.

- Mesić kaže da sada tako ne misli. Ako je tako onda je ovo prilika da se javno izvini za sve što je rekao govoreći pred ustaškom emigracijom i da kaže istinu o Jasenovačkom genocidu. Da osudi politiku oživaljavanja ustaštva, da upozori na buđenje fašizma, da ponovi da se spomen postavka Jasenovca mora promeniti i da mora jasno prikazati istinsko zlo ustaških zločinaca.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.