Izvor: B92, 03.Mar.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUJANOVIC OD PROTICA OCEKUJE "SENZIBILAN ODNOS"

Jugoslovenski ambasador u Vasingtonu Milan St. Protic izjavio je posle sastanka sa crnogorskim premijerom Filipom Vujanovicem, da ce u Americi zastupati interese zajednicke drzave, sve dok ona bude postojala, javlja FoNet. Protic je u Podgorici izrazio uverenje da zajednicke drzave nije izgubljena i naglasio da je neophodno traziti resenje prihvatljivo za sve strane.

"Naravno, mi necemo moci da uticemo na buducnost zajednicke drzave. Dok god ona postoji, ambasada u Vasingtonu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i svaka druga, zastupace interese zajednicke drzave. Za mene je je vrlo vazno da i sa crnogorske i sa nase stane, sva otvorena pitanja, razliciti nastupi i razliciti pogledi budu predstavljeni u onoj formi koja odgovara i dostojanstvu i Crne Gore i Srbije i zajednicke nase drzave, dok god ona bude postojala", rekao je Protic, prenosi Radio B92.

Predsednik crnogorske Vlade Filip Vujanovic izrazio je nadu da ce jugoslovenska ambasada u Vasingtonu imati korektan i fer odnos na nivou diplomatije, prema otvorenim pitanjima Crne Gore i Srbije. "Ja sam uveren da ce gospodin Protic, naravno, zastupajuci ono sto je njegovo vidjenje imati jedan korektan odnos prema problemima Crne Gore i Srbije i otvorenom pitanju drzavnog suvereniteta, tako da je to bila prilika da mu to kazem, vjerujem da ce on prema tom osjetljivom pitanju imati jedan krajnje senzibilan odnos", rekao je Vujanovic, prenosi B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.