VUČIĆ NA VAŽNOM TRILATERALNOM SASTANKU: Razgovaraće sa Makronom i Šolcom - glavna tema Rusija

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Okt.2022, 20:39

VUČIĆ NA VAŽNOM TRILATERALNOM SASTANKU: Razgovaraće sa Makronom i Šolcom - glavna tema Rusija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić imaće sutra u Pragu trilateralni sastanak sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom i nemačkim kancelarom Olafom Šolcom, a tema će, između ostalog biti, Kosovo i Metohija, potvrđeno je Tanjugu u Predsedništvu Srbije.

Na sastanku će biti reči i o evrointegracijama, kao i o sankcijama Rusiji i strateškom pozicioniranju Srbije prema ratu u Ukrajini.

Predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Srbije sutra će učestvovati na Samitu u Pragu na kojem će se razgovarati o inicijativi za uspostavljanje Evropske političke zajednice kao platforme za dijalog postojećih članica Evropske unije i onih država koje tome teže.

Tokom Samita, predsednik Vučić učestvovaće i na Okruglom stolu o energetici, ekonomiji i klimatskim pitanjima, saopštila je služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Kako je saopšteno, planiran je i niz susreta predsednika Srbije sa zvaničnicima, među kojima su predsednik Francuske Emanuel Makron, kancelar Nemačke Olaf Šolc, predsednik Češke Miloš Zeman, predsednik Vlade Španije Pedro Sančez i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vučić sutra na trilateralnom sastanku sa Makronom i Šolcom

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 05.Okt.2022

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić imaće sutra u Pragu trilateralni sastanak sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom i nemačkim kancelarom Olafom Šolcom, a tema će, između ostalog biti, Kosovo i Metohija, potvrđeno je Tanjugu u Predsedništvu Srbije. Na sastanku će biti reči...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.