VRHOVNI FEDERALNI SUD IRAKA PRESUDIO: Odluka Bagdada će razbesneti mnoge Kurde!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2022, 23:19

VRHOVNI FEDERALNI SUD IRAKA PRESUDIO: Odluka Bagdada će razbesneti mnoge Kurde!

Presuda je konačna

Vrhovni federalni sud Iraka presudio je da bivši ministar inostranih poslova Hošjar Zebari nema pravo da se kandiduje za predsednika zbog optužbi za korupciju, javila je danas iračka državna novinska agencija.

Zebari, istaknuti kurdski političar, koji je bio irački ministar spoljnih poslova više od jedne decenije, bio je ministar finansija kada ga je parlament razrešio dužnosti 2016. godine zbog navodne korupcije, preneo je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Rojters. On je negirao optužbe, rekavši da su politički motivisane.

Sud je danas presudio da je odluka parlamenta da prihvati Zebarijevu predsedničku kandidaturu pogrešna i zabranio mu da se kandiduje za tu funkciju u budućnosti, navela je agencija. odluka suda nakon što je prošle nedelje doneo prvobitnu odluku kojom je bila suspendovana Zebarijeva kandidatura dok se razmatraju optužbe za korupciju.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.