VOĐA ŠKALJARACA NA SLOBODI: Vukotić bez posebne mere nadzora

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Okt.2020, 13:02

VOĐA ŠKALJARACA NA SLOBODI: Vukotić bez posebne mere nadzora

Vukotić je 28. jula napustio spuški zatvor nakon ukidanja pritvora.

Kotoranin Jovan Jovica Vukotić, prema evidenciji policije bezbednosno je interesantna osoba i visokopozicionirani pripadnik "škaljarskog klana", jedan je od retkih koji se nalazi na slobodi, a nije mu izrečena mera nadzora, obaveznog javljanja kotorskoj policiji ili oduzimanja putnih isprava, prenose podgorički mediji.

Navode da se može reći da je prvi "slobodni" vođa klana koji može potpuno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bez ograničenja da se kreće.

Bio je osumnjičen za pokušaj ubistva Miloša Radonjića i Vojina Stupara, a na teret mu se stavljalo i da je pucao na Tamaru Zvicer, ali je oslobođen optužbi.

- Obaveštavamo vas da ovaj sud prema navedenom licu nije odredio nijednu meru nadzora - odgovorila je na pitanje Dana savetnica za odnose sa javnošću podgoričkog Višeg suda Aida Muzurović.

Vukotić je 8. februara iz Srbije izručen Crnoj Gori, koja ga je potraživala radi vođenja krivičnog postupka pred podgoričkim Višim sudom zbog krivičnih dela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja.

Odmah nakon ekstradicije saslušan je u Višem tužilaštvu, zatim kod sudije za istragu, nakon čega je sproveden u spuški zatvor.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.