Izvor: B92, 09.Okt.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VODJE SPS U NISU PODNELI OSTAVKE,TRAZE OSTAVKU MILOSEVICA

Predsednik i potpredsednik odbora Socijalisticke partije Srbije u Nisu Pera Milovanovic i Branimir Djordjevic podneli su danas ostavke i zatrazili ostavke Slobodana Milosevica i Gorice Gajevic na celne funkcije u toj stranci, javlja Beta. Milovanovic i Djordjevic saopstili su da traze sazivanje vanrednog kongresa SPS-a na kojem ce Milosevic odstupiti sa funkcije predsednika partije a Gorica Gajevic sa mesta generalnog sekretara SPS-a. Ostavke Milosevica i Gajeviceve zatrazene su uz obrazlozenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da bi time "olaksali proces stabilizacije odnosa u partiji i poboljssanje rejtinga SPS-a u narodu".

"SPS se mora neizostavno distancirati od Jugoslovenske levice i njene pogubne politike i dozvoliti da sami traze put na uzburkanom politickom prostoru SRJ", navodi se u izjavi koju su Milovanovic i Djordjevic procitali novinarima. Pera Milovanovic je direktor Masinske industrije Nis, a Djordjevic je rektor Univerziteta u Nisu. "Nepojmiljivo je ponasanje Slobodana Milosevica i njegovo odbijanje da saglasno rezultatima prizna poraz. Zacudjujuce je da u obracanju javnosti kaze da je tek tog dana saznao za rezultate izbora", navodi se u izjavi celnika SPS-a u Nisu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.