VMA zbrinula 344 civilnih pacijenata

Izvor: Politika, 04.Mar.2010, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VMA zbrinula 344 civilnih pacijenata

BEOGRAD – Načelnik Centra za hitnu pomoć Vojno-medicinske akademije (VMA), potpukovnik Miroslav Videnović, izjavio je da je VMA prvog dana dežurstva kao Urgentni centar ukupno zbrinula 344 ljudi, od kojih je 50 zadržano na bolničkom lečenju.

U izjavi agenciji Beta, Videnović je rekao da je VMA dežurala 24 sata u sredu, i da će i ubuduće svake srede dežurati u sistemu hitne medicinske pomoći Beograda.

On je dodao da su od 50 ljudi, koji su zadržani na lečenju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << stručnjaci VMA operisali 21 osobu, i da se svi operisani osećaju dobro.

Videnović je rekao da je urađeno 255 laboratorijskih analiza, 151 snimanje, 36 ultrazvučnih pregleda, osam endoskopskih procedura i 12 pregleda skenerom.

Dodao je da je kroz Hitnu pomoć VMA za 24 sata dežurstva prošlo oko 150 sanitetskih vozila i isto toliko putničkih automobila kojima su dovoženi pacijenti.

Prema njegovim rečima, VMA se za dežurstvo dobro pripremila i kadrovski i materijalno pojačala, a radom svim dežurnih rukovodioca upravljao je načelnik VMA, general-major Miodrag Jeftić.

Potpukovnik Videnović je pohvalio saradnju s gradskom Službom hitne pomoći i zahvalio predstavnicima te službe na profesionalnom odnosu.

Beta

[objavljeno: 05/03/2010]

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

VMA za hitne slučajeve odlično funkcionisao

Izvor: NaDlanu.com, 04.Mar.2010

BEOGRAD, 4. marta 2010. (Beta) - Portparolka Hitne pomoći Nada Macura kazala je posle prvog dežurstva Vojno-medicinske akademije (VMA) za hitne medicinske slučajeve da je sve odlično funkcionisalo. "Pacijente smo juče tokom dana i noćas vozili na VMA i sve odlično funkcioniše. Oni kao da su...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.