Izvor: B92, 22.Mar.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VLADA CRNE GORE USVOJILA SPORAZUM O OSNOVAMA ZA PREUREDJENJE

Podgorica -- Vlada Crne Gore usvojila je u petak Sporazum o polaznim osnovama za preuredjenje odnosa Srbije i Crne Gore i preporucila Skupstini Crne Gore da ga prihvati.

Na sednici Vlade je zakljuceno da Sporazum predstavlja "izraz politicke realnosti i znacajno afirmise politiku obnove crnogorske drzavnosti, dostignuti nivo reformi i stvara pretpostavku za dalje reforme i ubrzanu medjunarodnu intergraciju Crne Gore", navodi se u saopstenju Vlade.

Protiv usvajanja Sporazuma >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << glasali su clanovi Vlade iz redova Socijaldemokratske partije, dodaje se u saopstenju. SDP je svoj stav obrazlozio time da sporazum nije uskladu sa Vladinom Platformom za uspostavljanje novih odnosa Crne Gore i Srbije iz 2002. godine, programom Vlade iz jula 2001. godine i koalicionim sporazumom Demokratske partije socijalista i te stranke, navodi se u saopstenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.