Izvor: Press, 01.Avg.2017, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIRUS ZAPADNOG NILA STIGAO I U BEOGRAD! Registrovana dva slučaja

Dve obolele osobe imaju više od 60 godina i hronični su bolesnici.
Foto: Pixabay
Institut "Dr Milan Jovanović Batut" saopštio je danas da su potvrđena dva slučaja virusa Zapadnog Nila.

Oboleli su sa teritorije Beograda i imaju više od 60 godina. 

Obolele osobe se svrstavaju u kategoriju sa povećanim rizikom, a slučajevi su registrovani u skladu sa nacionalnim Preporukama >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << za nadzor nad groznicom Zapadnog Nila u humanoj populaciji u sezoni 2017. godine.

U cilju zaštite protiv ovog oboljenja preporučuje se upotreba zaštitne mreže protiv komaraca, izbegavanje područja sa velikim brojem insekata, kao što su šume i močvare, kao i boravak u klimatizovanim prostorima, jer je broj insekata u takvim uslovima značajno smanjen.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Potvrđeno: Dva slučaja groznice Zapadnog Nila u Srbiji

Izvor: OkRadio.rs, 01.Avg.2017

Beograd -- Prva dva potvrđena slučaja obolevanja od groznice Zapadnog Nila registrovana su na teritoriji Srbije, a obolele osobe su sa teritorije Grada Beograda. Reč je o osobama starijim od 60 godina koji su hronični bolesnici, saopšteno je iz Instituta "Dr Milan Jovanović Batut". Obolele...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.