(VIDEO) Đilas: Šteta od nemira veća od milion evra

Izvor: Press, 11.Okt.2010, 00:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) Đilas: Šteta od nemira veća od milion evra

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je povodom nereda u glavnom gradu da huligani koriste svaku priliku da uništavaju, što posle plaćaju Beograđani
Napominjući da je njegov stav o Paradi ponosa poznat, Đilas je konstatovao da prava pripadnika LBGT zajednice, posle jučerašnje Parade ponosa „neće biti veća, već da će, naprotiv, samo homofobičnost biti veća".
- Imali smo sreću da nijedan život nije izgubljen, a šteta >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << će biti nadoknađena. Neko je organizovao da se policija razvlači na 10 mesta po gradu. Ovog puta ne bi smelo da se završi na prekršajnim prijavama. U neredima koje su huligani izazvali pričinjena je materijalna šteta veća od milion evra, grad je potpuno uništen - rekao je Đilas.
On je naveo da je Parada ponosa bila „samo povod tim mladim ljudima" za razbijanje grada.
- Ono što se danas dogodilo dokaz je da je naše društvo u velikoj krizi zbog svega onoga što se dešavalo 1990-ih godina i loše ekonomske situacije - rekao je gradonačelnik, koji je obišao i Kolarčevu ulicu, gde su razbijeni izlozi i opljačkane radnje.

Đilas je novinarima u Kolarčevoj rekao da gej parada „nije donela nikome ništa dobro" i da je „policija radila najbolje što je mogla".
- Ne možete se pripremati za ovo. Ti ljudi dođu organizovano na dan demonstracija, a prošle godine su iznajmljivali stanove u centru da bi gađali učesnike parade. Svako ko je iz Beograda mora da bude tužan kada vidi šta se desilo - rekao je Đilas, dok mu je jedan broj protivnika gej parade zviždao.

Ekipe gradskih komunalnih preduzeća satima nakon incidenta čistile su ulice Beograda posle sukoba policije i huligana.
- Na teren su izašle ekipe „Gradske čistoće", „Zelenila Beograd", „Beograd-puta" i Gradskog saobraćajnog preduzeća „Beograd". Komunalci su uspeli da očiste gradske saobraćajnice u rekordnom roku. Prikupljamo informacije o broju angažovanih ekipa i koliko je komunalnog otpada uklonjeno sa ulica - rekao je za Press Darko Glavaš iz Odeljenja „Čvorište", koje je zaduženo za praćenje, koordinaciju i upravljanje projektima u gradu.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.