Izvor: B92, 28.Maj.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"VEZA MEDIJA, LOKALNIH IZBORA I ETNICKIH ZAJEDNICA"

Pristina -- Koordinator beogradskog Foruma za etnicke odnose Dusan Janjic izjavio je u utorak u Pristini da je Kosovo jedna od najvecih trauma srpskog nacionalizma i ozbiljan frustrirajuc element za srpsko drustvo. Janjic je na dvodnevnoj konferenciji o vezi medija, lokalnih izbora i etnickih zajednica rekao da postoje 3 ideje za moguca resenja konacnog statusa Kosova. On je kao 2 lose ideje oznacio etnicku kantonizaciju i teritorijalnu podelu Kosova po etnickoj liniji, a kao trecu je naveo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << manjinsku samoupravu koja, prema njegovim recima, zasluzuje najvecu paznju. Na skupu "Premoscivanje informativnog jaza", o izvestavanju o izbornom procesu i toleranciji u organizaciji UNMIK i Misije OEBS na Kosovu okupili su se brojni novinari i intelektualci sa Kosova i iz regiona.

U prvom delu skupa govorio je i politicki analiticar Janus Bugajski iz SAD. On je ocenio da je, da bi Kosovo postalo drzava, potrebno da sve etnicke zajednice ucestvuju u izgradnji demokratskog drustva, jer bi u suprotnom ideja o drzavi bila samo varka. Bugajski je rekao da postoje 2 moguca scenarija za resenje konacnog statusa Kosova, nezavisnost i demokratija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.