VEST KOJA ĆE RAZBESNETI MUSLIMANE ŠIROM SVETA: Pogledajte koga je izraelski Mosad ugostio

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Nov.2023, 08:07

VEST KOJA ĆE RAZBESNETI MUSLIMANE ŠIROM SVETA: Pogledajte koga je izraelski Mosad ugostio

Dolaze iz zemlje koja je već ugostila nekoliko visokih zvaničnika Hamasa

Izraelska obaveštajna služba Mosad ugostila je kolege iz Katara povodom oslobađanja talaca koje drži Hamas, ali i ostalih elemenata primirja u Gazi u čemu je posredovala Doha, rekao je izraelski bezbednosni oficir.

Katarski obaveštajci stigli su u subotu u Izrael i ne zna se koliko će tu ostati, dodao je zvaničnik, rekavši da je saradnja između agencija "tradicionalno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bliska" uprkos izostanku zvaničnih odnosa između dve zemlje.

Rojters navodi da je katarska delegacija došla u Izrael kako bi razgovarala o mogućem produžetku prekida vatre, rekao je drugi zvaničnik za britansku agenciju, ali nije poznato da li su obaveštajci uključeni u te razgovore.

Isti zvaničnik je rekao da je deo katarskih obaveštajaca ostao u Izraelu da radi na "jačanju saradnje tokom operacije, kako bi se osiguralo da proces prođe glatko, dok paralelno koordinišu sa centralom u Dohi".

Zalivska zemlja već je ugostila nekoliko visokih zvaničnika Hamasa i političko krilo te organizacije, piše Rojters. Katar, takođe, ima srdačne odnose sa Iranom, izraelskim neprijateljem, koji podržava Hamas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.