VERICI BARAĆ URUČENA NAGRADA OSVAJANJE SLOBODE

Izvor: Kurir, 24.Sep.2010, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VERICI BARAĆ URUČENA NAGRADA "OSVAJANJE SLOBODE"

BEOGRAD - Predsednici Saveta za borbu protiv korupcije Verici Barać u petak veče uručena je nagrada "Osvajanje slobode", koju tradicionalno dodeljuje fond "Maja Maršićević-Tasić".

Nagradu, koju čine skulptura vajara Mrđana Bajića i plaketa, Baraćevoj je uručila u ime žirija prošlogodišnja pobednica Srbijanka Turajlić, a okupljenima se u svečanoj sali Skupštine Beograda u ime Upravnog odbora fonda obratila Aleksandra Berić.

Fond "Maja Maršićević-Tasić" >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << osnovan je 2001. godine sa idejom da očuva uspomenu na ženu koja je osvajala slobodu iz dana u dan i da promoviše napore svih žena koje to čine.

Svake godine, 24. septembra, na dan izbora 2000. godine, ova nagrada dodeljuje se ženi koja je svojim radom doprinela razvoju ljudskih prava, pravne države, demokratije i tolerancije u našem društvu.

Žiri su činile sve dosadašnje dobitnice nagrade: profesorka Elektrotehničkog fakulteta dr Srbijanka Turajlić, glumica Mirjana Karanović, glavni i odgovorni urednik PG Mreža Lila Radonjić, direktorka programa Građanski pakt za jugoistočnu Evropu Hedvig Morvai-Horvath, direktorka Centra za kulturnu dekontaminaciju Borka Pavićević, Ružica Đinđić, dramaturg Biljana Srbljanović, urednica fotografije u dnevnom listu "Politika" Goranka Matić i novinarka Olja Bećković.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Verici Barać nagrada "Osvajanje slobode"

Izvor: Vesti-online.com, 25.Sep.2010, 02:34

Predsednici Saveta za borbu protiv korupcije Verici Barać večeras je uručena nagrada "Osvajanje slobode", koju tradicionalno dodeljuje fond "Maja Maršićević-Tasić"..."Za mene je ova nagrada došla u dobar čas. Nekako ispada da je borba za slobodu nešto što nije u redu. Možda zato što su svi...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.