VELIKI POŽAR U STUDENIČKOM KRAJU: Gori borova šuma! (FOTO)

Izvor: Večernje novosti, 24.Jul.2017, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VELIKI POŽAR U STUDENIČKOM KRAJU: Gori borova šuma! (FOTO)

Danas oko 14 sati u ataru sela Kamenjani i Borovci u studeničkom kraju, na pola puta između rudarske varošice Ušće i manastira Studenica izbio je veliki požar koji je zahvatio desetak hektara borove šume i niskog rastinja KRALjEVO - Danasoko 14 sati u ataru sela Kamenjani i Borovci u studeničkom kraju, na pola puta između rudarske varošice Ušće i manastira Studenica izbio je veliki požar koji je zahvatio desetak hektara borove šume i niskog rastinja, ali bar zasad >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << nije ugrozio obližnja domaćinstva. - Požar je brzo počeo da se širi i da se spušta niz padinu. Vatrogasci su brzo stigli pa i mi meštani organizovali smo se da pomognemo koliko možemo - kaže meštanin Ljubodrag Belaković.Po rečima Radoice Kočovića, načelnika Odeljenja za vanredne situacije Raškog okruga, u gašenje vatrene stihije angažovano je tridesetak pripadnika vatrogasnih jedinica iz Kraljeva, Raške, Ušća i Kopaonika sa ukupno osam vozila.- Gašenje požara otežava veoma teška konfiguracija pa smo prinuđeni da intervenišemo sa zemlje na prtnjama kao i vetar promenljivog pravca. Domaćinstva nisu ugrožena jer smo zaštitili najbliže kuće. U većem delu radi se o takozvanom krunskom požaru i trenutno je nemoguće prcizno proceniti kolika je površina zahvaćena, kao i kada ćemo uspeti da ga potpuno stavimo pod kontrolu i zaustavimo širenje - naglasio je Kočović, dodajući da manstir Studenica koji je udaljen pet kilometara nije ugrožen.Gotovo na istoj lokaciji pre pet godina u vatrenoj stihiji izgorelo je čak 250 hektara borove šume, ali se i vatrogasci i meštani nadaju da ovom prilikom neće biti pričinjena tolika šteta.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Posle celodnevne borbe sa vatrenom stihijom, vatrogasci požar stavili pod kotrolu

Izvor: Blic, 25.Jul.2017, 14:08

Posle celodnevne borbe sa vatrenom stihijom, jakim vetrom i nepristupačnim terenom u ataru sela Kamenjani i Borovci na obroncima Golog brda u studeničkom kraju, sedamdesetak kilometara od Kraljeva, vatrogasci su danas uspeli da stave pod kontrolu veliki požar koji je zahvatio oko pedeset hektara borove...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.