VB: Islamska država ostaje pretnja i bez teritorija

Izvor: B92, 20.Dec.2018, 08:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VB: Islamska država ostaje pretnja i bez teritorija

Velika Britanija je saopštila da Islamska država ostaje pretnja čak iako ne drži teritorije.

To je reakcija na izjavu predsednika SAD Donalda Trampa da je ta ekstremistička grupa poražena u Siriji.

"Mnogo ostaje da se učini i ne smemo izgubiti iz vida kakvu pretnju oni predstavljaju. Čak i bez teritorija, Islamska država ostaje pretnja", navodi se u saopštenju Forin Ofisa nakon što su SAD počele da povlače trupe iz Sirije, preneo je Rojters.

"Kao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što su to SAD jasno stavile do znanja, ovakav razvoj situacije u Siriji ne znači kraj globalne koalicije ili njene kampanje. Mi ćemo nastaviti da radimo sa članicama koalicije na postizanju tog cilja", dodaje se u saopštenju.

SAD su počele da vraćaju vojnike iz Sirije dok se kreću ka novoj fazi kampanje protiv Islamske države, objavila je juče Bela kuća, tvrdeći da je "teritorijalni kalifat" te ekstremističke grupe poražen.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Velika Britanija: Islamska država ostaje prijetnja i bez teritorija

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Dec.2018

LONDON - Velika Britanija je saopštila da Islamska država ostaje prijetnja čak iako ne drži teritorije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.