VAŽNO OBAVEŠTENJE: Zbog izbora promenjen RED VOŽNJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2020, 11:35

VAŽNO OBAVEŠTENJE: Zbog izbora promenjen RED VOŽNJE

Očekuje se povećana mobilnost građana

Na teritoriji Beograda na svim linijama gradskog, prigradskog i lokalnog prevoza putnika sutra, na dan izbora, biće primenjen red vožnje za radni dan. Kako je najavljeno iz Sekretarijata za javni prevoz takav red vožnje biće primenjen zbog povećane mobilnosti građana usled održavanja parlamentarnih, pokrajinskih i lokalnih izbora.

Sutra će u Srbiji biti održani izbori na sva tri nivoa, a Republička izborna komisija (RIK) >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << usvojila je sinoć odluku kojom je utvrđen konačan broj od 6.584.376 birača u Srbiji. U Srbiji je od petka u ponoć na snazi predizborna tišina.

Tokom predizborne tišine nije dozvoljena izborna propaganda, održavanje javnih skupova i objavljivanje procene izbornih rezultata. Ali je dozvoljeno emitovanje informacija o odzivu birača i spotova nadležih republičkih organa i nevladinih organizacija kojima se građani upućuju kada i kako mogu da glasaju.

Na parlamentarnim izborima ove godine učestvovaće 21 izborna lista stranaka i koalicija koje će se boriti da pređu cenzus od tri odsto izašlih birača i osvoje poslanička mesta u Skupštini Srbije.

U nedelju će se u Srbiji glasati na 8.386 biračkih mesta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.