VAROŠICA OSTALA BEZ POMOĆI, GRAD UZEO ZA SEBE

Izvor: Kurir, 19.Apr.2011, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VAROŠICA OSTALA BEZ POMOĆI, GRAD UZEO ZA SEBE

GORNJI MILANOVAC - Posle 38 godina provedenih u Nemačkoj Milan Stojanović (72) iz Bogdanice, na padinama Maljena, vratio se u zavičaj kada je saznao da je pomoć koju je godinama slao otišla na drugu stranu.

Stojanović je, kao predsednik Srpskog kluba za prikupljanje humanitarne pomoći u Mindenu, organizovao akcije za pojedina mesta u Srbiji, ali tek sada postavlja pitanje da li je ona stigla onima kojima je i namenjena.

Sumnju u to izazvalo je saznanje da je u svoj zavičaj, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u varošicu Kamenicu, dva puta slao kompletnu zubarsku opremu sa specijalnim stolicama, ali da u to mesto ona nikada nije stigla.

- Za prvu mi je rečeno da je greškom otišla negde u okolinu Kragujevca i pomirio sam se sa tim, jer je i to Srbija. Za drugu opremu sam čuo da je odneta u Stomatološku službu u Gornji Milanovac, kazao je Stojanović.

U Kamenici nikada nije otvorena stomatološka ordinacija, iako je adaptirana prostorija. Bilo je planirano da ordinacija opslužuje šest planinskih sela iz opština Gornji Milanovac i Požega, ali, kako su tamo rekli, "narod nema naviku da ide kod zubara".

Aktivista u Mesnoj zajednici u Kamenici i lokalni učitelj Miloš Miletić rekao je da je čuo da je prva zubarska oprema otišla u Kamenicu kod Kragujevca, a drugu je u njegovom prisustvu odnelo tadašnje rukovodstvo Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu.

Za opremanje škole u Bogdanici Stojanović je poslao učila i nameštaj u vrednosti od 20.000 evra, i to je sve sada u funkciji.

Prikupio je i značajnu pomoć deci bez roditeljskog staranja u Užicu, kao i za Crveni krst u Gornjem Milanovcu i Beogradu.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pomoć gastarbajtera za selo završila u gradu

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Apr.2011

GORNJI MILANOVAC - Poslije 38 godina provedenih u Njemačkoj Milan Stojanović (72) iz Bogdanice, na padinama Maljena, vratio se u zavičaj kada je saznao da je pomoć koju je godinama slao otišla na drugu stranu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Grad uzeo varošici pomoć

Izvor: Glas javnosti, 20.Apr.2011, 07:07

GORNJI MILANOVAC - Posle 38 godina provedenih u Nemačkoj Milan Stojanović (72) iz Bogdanice, na padinama Maljena, vratio se u zavičaj kada je saznao da je pomoć koju je godinama slao otišla na drugu stranu...Stojanović je, kao predsednik Srpskog kluba za prikupljanje humanitarne pomoći u Mindenu,...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.