VANU dobila nove prostorije za rad

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2011, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VANU dobila nove prostorije za rad

NOVI SAD -

Predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić otvorio je danas u Novom Sadu nove prostorije Vojvođanske akademije nauka i umetnosti (VANU) i označio početak rada elektronske "Enciklopedije Vojvodine".

Ističući da će VANU, koja je okupila autoritete iz različitih oblasti nauke i kulture, „u budućnosti biti neizostavni faktor razvoja pokrajine“, Pajtić je kazao da se ulaganje u obrazovanje, nauku i kulturu u pokrajini ne smatra troškom nego investicijom. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Od VANU se očekuje da, u saradnji sa pokrajinskom vladom i Univerzitetom u Novom Sadu, ostvaruje projekte koji će znatno doprineti da Vojvodina bude uspešnija, bogatija i razvijenija, rekao je Pajtić.

Na svečanom otvaranju prostorija VANU, u zgradi Doma učitelja, pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Dragoslav Petrović je rekao da je ta naučna i kulturna institucija svojim aktivnostima opravdala očekivanja.

Srpska akademija nauka i umetnosti je osnovna nacionalna institucija razvoja nauke i kulture, a „VANU je njena regionalna podrška“ radi što bolje afirmacije, rekao je Petrović.

Predsednik VANU Endre Pap je, u ime 18 članova akademije, zahvalio pokrajinskoj vladi na podršci, podsetivši da je ta institucija, od osnivanja pre sedam godina, uspostavila saradnju sa mnogim akademijama iz inostranstva.

Na svečanosti je predstavljen internet sajt „Enciklopedije Vojvodine“, regionalnog projekta čija redakcija okuplja 17 članova i više od 100 saradnika. Oni su do sada završili pisanje i obradu odrednica na slovo A.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.