VANREDNA SITUACIJA NA JUGU SRBIJE

Izvor: Kurir, 27.Jan.2012, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VANREDNA SITUACIJA NA JUGU SRBIJE

Zbog snežnih nanosa prglašene vanredne situacije na području Medveđe, Rekovca, Babušnice, Prijepolja, Kraljeva, Raške, Ivanjice

BEOGRAD - Goran Nikolić iz Sektora MUP-a Srbije za vanredne situacije izjavio je da sneg i danas otežava saobraćaj na putevima i stvara probleme u snabdevanju strujom i u radu škola, a u pojedinim mestima je proglašena vanredna situacija.

Nikolić je rekao da su vanredne situacije proglašene na području Medveđe, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Rekovca, Babušnice, Prijepolja, Kraljeva, Raške, Ivanjice.

On je kazao da tokom noći nije bilo većih snežnih padavina, ali da je duvao jak vetar koji je stvarao smetove, zbog čega u pojedinim mestima ni danas neće raditi škole.

Nikolić je naveo da su u Zaječaru, gde pada sneg slabog intenziteta, noćas pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice prevezli stariju ženu kojoj je bila potrebna lekarska nega iz mesta Beli Breg do bolnice u Zaječaru, uspevši da se probiju terenskim vozilom.

Na području Vranja, gde i dalje ima problema pogotovo u planinskim delovima, iako sada nema padavina, rano jutros pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice su krenuli ka Novom Selu kako bi po snegu, na putu dugom šest kilometara, došli do usamljene kuće gde žive brat i sestra, rekao je Nikolić.

Vatrogasna spasilačka jedinica Leskovca pomogla je u dostavi hrane u selu Okuljica gde su pripadnici policije zavejani, kazao je Nikolić.

On je istakao da su i dalje najveći problem lokalni putevi posebno u planinskim predelima, dok su regionalni i magistralni putevi uglavnom prohodni.

Nikolić je rekao da su sve opštine koje imaju probleme sa snežnim nanosima oformile štabove za vanredne situacije od kojih je u samo nekim proglašena vanredna situacija.

On je naveo da su aktivirani okružni štabovi u Vranju, Surdulici, Trgovištu, Zaječaru, Novom Pazaru, Sjenici, Leskovcu, Crnoj Travi, Vlasotincu, Jagodini, Rekovcu, Pirotu, Babušnici, Prijepolju, Krupnju, Ljuboviji, Valjevu, Ljigu, Kraljevu, Čačku, Ivanjici i Užicu.

U Raškoj i u delu Kraljeva proglašena je vanredna situacija, ali je jutros sneg prestao da pada, pa je normalizovana situacija u pogledu snabdevanja strujom i prohodnosti puteva, rekao je Nikolić.

Na području Užica sneg više ne pada, ali je već dostigao visinu od 60 santimetara i u mestu Ponikve duva jak vetar, tako da ima nanosa visine i do četiri metra, a neprohodni su putevi u opštini Bajina Bašta i bez struje je 60 odsto domaćinstava u opštini Kosjerić, kazao je Nikolić.

U Kruševcu su lokalni putevi ka selima oko Ribarske banje neprohodni, a ostali su prohodni, ali uz obaveznu upotrebu zimske opreme, istakao je Nikolić.

Na području Novog Pazara regionalni put Sjenica-Ivanjica je u većem delu neprohodan i u nekim selima još ima problema s napajanjem električnom energijom, dok je u Valjevu prelaz preko Debelog Brda prohodan, ali samo jednom saobraćajnom trakom, jer je toliko do sada pročišćeno, kazao je Nikolić.

U Čačku je sneg prestao da pada i svi značajni putevi su prohodni, a struje nema samo u dve mesne zajednice u Ivanjici i u Gornjem Milanovcu, istakao je Nikolić.

On je naveo da je na području Ljubovije i Krupnja situacija donekle normalizovana, ali da i dalje 50 odsto meštana na teritoriji Ljubovije nema struju, a ni jedan deo u Krupnju.

U Leskovcu i okolini slab sneg i dalje pada, a neprodan je put Luklje - Predejane, a u Medveđi je sinoć normalizovano snabdevanje strujom.

Struje nema mestimično i na teritoriji Leskovca, Vlasotinca i Lebana, dok u oko 60 odsto domaćinstava u Crnoj Travi nema električne energije, rekao je Nikolić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.