VALJEVO: PEDESET MONTAŽNIH KUĆA ZA VOJNA LICA

Izvor: Kurir, 15.Okt.2011, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VALJEVO: PEDESET MONTAŽNIH KUĆA ZA VOJNA LICA

VALJEVO - Valjevo će biti prvi grad u Srbiji u kojem će se graditi montažne kuće za vojna lica i vojne penzionere, saopštila je Gradska uprava.

Taj pilot projekat sa 50 montažnih kuća i okućnicama biće realizovan na vojnom poligonu u gradskom naselju Peti puk - "Đenovac 2".

Kompleks se prostire na površini od oko 56 hektara, a kuće će biti izgrađene na površini od oko 2,5 hektara devastiranog zemljišta.

Montaža prvih kuća očekuje se krajem novembra, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << a Ministarstvo odbrane je preko svoje Vojno-građevinske ustanove "Pilana" iz Šapca počelo proizvodnju objekata.

Novo naselje će biti obogaćeno i dodatnim sadržajima. Uz 50 stambenih objekata, kvadrature dvosobnih i trosobnih stanova sa dvorištem, predviđeno je da se uradi i dečje igralište, manja sportska hala i crkva.

Procena je da će izgradnja montažnih stambenih jedinica biti završena u prvom kvartalu 2012. godine, a posle Valjeva sličan projekat biće realizovan i u Šapcu.

Projekat realizuju Grad Valjevo, Ministarstvo odbrane i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu Srbije.

Planirano je da se kasnije u taj projekat uključi i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Valjevo: Pedeset montažnih kuća za vojna lica

Izvor: Glas javnosti, 16.Okt.2011, 07:02

VALJEVO - Valjevo će biti prvi grad u Srbiji u kojem će se graditi montažne kuće za vojna lica i vojne penzionere, saopštila je Gradska uprava...Taj pilot projekat sa 50 montažnih kuća i okućnicama biće realizovan na vojnom poligonu u gradskom naselju Peti puk - "Đenovac 2"...Kompleks se prostire...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.