VAC spreman da sarađuje sa Tužilaštvom oko Novosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Apr.2010, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VAC spreman da sarađuje sa Tužilaštvom oko Novosti

BEOGRAD - Medijska grupacija VAC (WAZ) saopštila je da je spremna da u potpunosti sarađuje sa srpskim Tužilaštvom za borbu protiv organizovanog kriminala u vezi sa dešavanjima oko dnevnog lista "Večernje Novosti".

U saopštenju se navodi da je ta nemačka medijska kompanija prijavila srpskoj Komisiji za zaštitu konkurencije "svoju nameru sticanja većinskog paketa akcija Novosti i čeka na odobrenje".

Svi dokumenti na zahtev

"Mi ćemo u potpunosti da sarađujemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa Tužilaštvom i nastojaćemo da mu pomognemo u istrazi. U tome imamo i sopstveni interes, jer smo obavezni da tragamo za istinom", izjavio je portparol društva Paul Binder, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da "s obzirom da se poslednjih nedelja u različitim medijima u Srbiji postavilo pitanje porekla finansijskih sredstava namenjenih za sticanje akcija, Vac je želeo da obelodani sve relevantne dokumente".

"Za to je ipak potrebna izričita saglasnost srpskog ugovornog partnera. Do sada nas, uprkos insistiranju sa naše strane, nije oslobodio vrlo stroge ugovorne obaveze čuvanja poslovne tajne", dodaje se u saopštenju.

Ta medijska grupacija ističe da je spremna da srpskom Tužilaštvu "dostavi sva dokumenta, ukoliko joj za to Tužilaštvo uputi službeni nalog".

Ništa sa Subotićem, Bekom i Miškovićem

Član Uprave VAC-a i predsednik Skupštine članova "Štampa Sistema" Peter Langea izjavio je 25. marta da je VAC zainteresovan za sticanje nešto više od 60 udela u kapitalu i glasačkim pravima srpskog lista.

Lange je tada rekao da je kupoprodajnu cenu za ove pakete akcija VAC u potpunosti predfinansirao i da druga lica nisu u tome učestvovala, pa ni Stanko Subotić, kontroverzni odbegli biznismen za kojim je Srbija raspisala međunarodnu poternicu, a koji je ranije optužio srpske biznismene Milana Beka i Miroslava Mišković da su njegovim novcem kupili "Luku Beograd" i "Novosti".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.