Izvor: B92, 05.Mar.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

V.RAKIC-VODINELIC: NE UCESTVUJEM VISE U EKSPERTSKOM TIMU

Beograd -- Clanica radne grupe DOS-a za izradu nacrta zakona o saradnji sa Haskim tribunalom Vesna Rakic Vodinelic rekla je agenciji Beta da vise nece ucestvovati u radu tog ekspertskog tima. "Pisanje nacrta zakona o saradnji sa Haskim tribunalom nije problem, postoji politicki problem", kazala je ona i dodala da "nijedan zakon koji bude izradila ekspertska grupa nece proci u Skupstini SRJ dok ne bude postignut politicki dogovor" o tom pitanju. Prekid sastanka ekspertskog tima zbog nesuglasica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oko toga ko ce da vodi sednicu Vesna Rakic Vodinelic je ocenila kao "namernu opstrukciju". Ona je kazala i da je o odluci da vise ne ucestvuje u radu radne grupe obavestila predsednika Veca gradjana Savezne skupstine Dragoljuba Micunovica. Vesna Rakic vodinelic je negirala tvrdnje da se sama u utorak uvece proglasila predsedavajucim sastanka ekspertskog tima za izradu zakona o saradnji sa sudom u Hagu.

"Posto sam prosli put predsedavala sednicom, pitala sam ih da li zele da opet vodim sastanak. Posto sam videla da ne mozemo da se dogovorimo ni oko najobicnijih pitanja, otisla sam", rekla je ona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.