Uznemirujuće: Ukrajinci ubijaju ruske zarobljenike VIDEO

Izvor: B92, 05.Mar.2024, 22:40

Uznemirujuće: Ukrajinci ubijaju ruske zarobljenike VIDEO

Nemački reporter Julijan Repke u ponedeljak je podelio video-snimak na kome se, kako on tvrdi, vidi kako Ukrajinci ubijaju ranjene ruske vojnike.

Repke, novinar nemačkog tabloida "Bild", poznat je po antiruskim stavovima, a na profilu Iks (bivšem Tviteru) pored njegovog imena stoji ukrajinska zastava. Video koji traje 21 sekundu pokazuje kako dva ukrajinska vojnika iz neposredne blizine pucaju u glavu zarobljenim ruskim vojnicima.

"Zvanični video ukrajinske vojske, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 47. mehanizovane brigade, pokazuje pogubljenje dva ranjena ruska vojnika hicima u glavu", napisao je Repke.

"Da li je to samo meni neprihvatljivo ili je ovo normalizacija potpuno neprihvatljivog ponašanja neke moderne vojske?", pitao je.

On je pokušao da ublaži kritike na račun Ukrajinaca tako što je odmah objavio još jedan video, koji navodno pokazuje kako Rusi u blizini Artjomovska (Bahmuta) "ubijaju devetoro ukrajinskih vojnika koji su ležali na zemlji nakon što su se već predali."

"Onaj ko opravdava ovu akciju, može li opravdati i ovo? Ja neću. Obe scene su neprihvatljive", kaže Repke.

Inače, Repke je poznat po svojim antiruskim stavovima. Kada je Moskva vojno podržala legalnu sirijsku vladu, on je se stavio na stranu sirijskih pobunjenika. Sve to nije odvratilo proukrajinske novinare da ga sada optuže za proruske stavove, uključujući i optužbu da je "ruski novinar koji s vremena na vreme piše proukrajinske postove."

Jedan član NAFO, proukrajinske vojske trolova, rekao je da to "nije pogubljenje već izbegavanje rizika u bliskoj borbi."

Nemački novinar je na uvrede odgovorio na sledeći način: "Pre nekoliko godina, svađao bih se sa ovakvim ljudima, ali to više ne radim. Nažalost, ovim ljudima vlada ideologija, a ne racionalnost, što je veoma tužno."

Rusko Ministarstvo odbrane još nije komentarisalo zločin prikazan na video-snimku. Ako se potvrdi, to ne bi bio prvi snimak ukrajinskih ratnih zločina. Najozloglašeniji video-snimak su u novembru 2022. podelili sami ukrajinski militanti, a na njemu je prikazano kako muče i ubijaju grupu ruskih vojnika koji su se prethodno predali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.