Uzimali kredite za razvoj, završavali u stečaju

Izvor: Danas, 11.Okt.2013, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uzimali kredite za razvoj, završavali u stečaju

Podatak koji je nedavno objavilo Ministarstvo privrede da je od preko dve milijarde evra koje je Fond za razvoj plasirao kroz kredite, gotovo 40 odsto nenaplativo, ne samo da pokazuje sa koliko bahatosti je državni vrh u različitim periodima i sastavu raspolagao novcem građana nego i koliko su institucije zaista urušene a sistemi kontrole demontirani. Još poraznija slika stiče se čak i površnim uvidom u spisak "dobitnika", mada je javnost po aktuelnim ekonomskim pokazateljima mogla da naslućuje koji su efekti takvih subvencija.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fond za razvoj ili za stečaj

Izvor: B92, 11.Okt.2013

Beograd -- Podatak da je preko dve milijarde evra koje je Fond za razvoj plasirao kroz kredite gotovo 40 % nenaplativo, pokazuje koliko su institucije i sistemi urušeni...Još poraznija slika stiče se čak i površnim uvidom u spisak "dobitnika", mada je javnost po aktuelnim ekonomskim pokazateljima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.