Užički penzioneri bez ogreva

Izvor: RTS, 31.Okt.2010, 08:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Užički penzioneri bez ogreva

Penzioneri iz Užica još uvek nisu dobili ogrev koji su uplatili preko svog udruženja. Neki od njih su uspeli da povrate novac, ali za preostalih 60 penzionera nema ni drva ni para.

Kao i svake godine užički penzioneri su još u proleće, preko svog  udruženja počeli otplatu ogrevnog drveta, i poručeno isplatili do leta.

Ogrev, međutim, još nije stigao. Neki od penzionera su uspeli da povrate novac, ali za preostalih 60 nema ni drva ni para. Posle prijava inspekciji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i MUP-u, čitav problem stigao i do Tužilaštva.

Gde je nestao novac za 850 kubika ogrevnog drveta, utvrdiće nadležni, kojima su prve prijave upućene još u martu. U udruženju penzionera još uvek dele samo obećanja, a grejna sezona u tom kraju počela je odavno.

Mnogi su drva otplatili još u junu i julu. Plaćano je na rate, a cena po kubiku bila je pet evra viša od uobičajene u slobodnoj prodaji.

Prosečne penzije u Užicu su 17.900 dinara. Za ogrev se troši i tri puta više i štedi bar pola godine. U samačkim domaćinstvima, taj gubitak je gotovo nenadoknadiv.

Iznevereni od sopstvenog udruženja, užički penzioneri očekuju pomoć, a o svemu je obaveštena i gradska uprava, ali se rešenje još nema.

Tužilaštvo će uskoro odraditi svoje, samo što u trci sa zimom, gube upravo oni koji su uradili sve kako bi je dočekali u toplom.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UŽIČKI PENZIONERI OSTALI BEZ OGREVA

Izvor: Kurir, 31.Okt.2010

UŽICE - Užički penzioneri su još u proleće, preko svog udruženja počeli otplatu ogrevnog drveta, i poručeno isplatili do leta. Ogrev, međutim, još nije stigao. Neki od penzionera su uspeli da povrate novac, ali za preostalih 60 nema ni drva ni para. Posle prijava inspekciji i MUP-u, čitav...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.