Uzbuna u Beču: Napravite zalihe vode i namirnica

Izvor: B92, 19.Sep.2016, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uzbuna u Beču: "Napravite zalihe vode i namirnica"

Ustanova za preventivnu politiku grada Beča "Pomagači Beča" pozvala je građane da uspostave privremene zalihe za prevazilaženje mogućih problema u snabdevanju.

U letku koji je dostavljen građanima savetuje se da naprave zalihe vode i dugotrajnih namirnica.

Potpredsednik nadležnog udruženja "Pomagači Beča", predsednik skupštine pokrajine Beča Hari Kopic, ukazuje da je snabdevanje vodom obezbeđeno, ali da se uvek nešto može dogoditi.

On je naglasio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da bi, tako, na primer, zemljotres mogao prekinuti sistem snabdevanja vodom.

"Zbog toga je korisno da se u kući drže voda i namirnice za oko tri dana", objasnio je Kopic.

On je ukazao da može doći i do prekida snabdevanja strujom, opasnosti o kojoj se već duže diskutuje u Evropi, a bez struje ne rade ni supermarketi.

Takođe udruženje savetuje građanima da se za manje probleme pripreme kod kuće, na primer osvežavanjem seta prve pomoći, ali i znanjem iz te oblasti.

Isto tako se savetuje da nabave "jednostavne izvore energije i svetla", kao i radio na baterije, kako bi se, u slučaju prekida snabdevanja strujom mogle dobiti korisne i važne informacije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Uzbuna u Beču: "Napravite zalihe vode i namirnica"

Izvor: Vesti-online.com, 19.Sep.2016

Ustanova za preventivnu politiku grada Beča "Pomagači Beča" pozvala je građane da uspostave privremene zalihe za prevazilaženje mogućih problema u snabdevanju...U letku koji je dostavljen građanima savetuje se da naprave zalihe vode i dugotrajnih namirnica...Potpredsednik nadležnog udruženja...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.