Uzbuna kod Budve: Slovenca odnela bura FOTO

Izvor: B92, 27.Jul.2023, 09:30

Uzbuna kod Budve: Slovenca odnela bura FOTO

U Buljaricama se odigrala prava drama kada je slovenačkog državljanina u gumenom čamcu odnela bura na otvoreno more.

I pored najavljenog severnog vetra i svih upozorenja da se vodi računa prilikom isplovljenja na more, Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama je primila poziv u 7 časova i 25 minuta na Pomorsko operativni centar da je jedna osoba sa gumenim čamcem od dva metra ostala u kvaru na plaži Buljarica, te ga jaka bura nosi na otvoreno more.

"Operateri >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Dragan Djurović i Vlado Kasalica su uz koordinaciju sa Spasilačkim čamcem SAR-1 sa posadom Isidora Jovanović i Stavan Asović uspešno za manje od 45 min spasili slovenačkog državljanina na nekih dva kilometra od obale i doteglili čamac do plaže Buljarica", potvrdio je za RINU Žarko Lukšić pomoćnik direktora Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama.

UPSUL po ko zna koji put upozorava turiste da se na izlažu životnim rizicima i ne izlaze po lošem vremenu na more.

Oni podsećaju da se slučaj sličan jutrošnjem, ali nažalost sa smrtnim posledicama desio pre par godina upravo na istom mjestu gde je danas spasen čamac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

DRAMATIČNE SCENE KOD BUDVE: Slovenačkog državljanina bura odnela na otvoreno more

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jul.2023

On je spasen za manje od 45 minuta..I pored najavljenog severnog vetra i svih upozorenja da se vodi računa prilikom isplovljenja na more, Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama je primila poziv u 7 časova i 25 minuta na Pomorsko operativni centar da je jedna osoba sa gumenim čamcem od dva...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.