Uvedeno vanredno stanje u Crnoj Gori

Izvor: S media, 11.Feb.2012, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uvedeno vanredno stanje u Crnoj Gori

Savet za odbranu i bezbednost Crne Gore proglasio je večeras vanredno stanje na čitavoj teritoriji te države, zbog ekstremnih snežnih padavina.

Vanredno stanje je proglašeno zbog nezapamćenog snega koji je gotovo u potpunosti blokirao Crnu Goru i uzrokovao niz problema.

Evakuisano osam zavejanih osoba iz kanjona Morače

Podgorica pod snegom, Crna Gora u kolapsu

Kolašin: Porodica spašena iz snežnog smeta

Savet za odbranu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i bezbednost Crne Gore čini predsednik države Filip Vujanović, premijer Igor Lukšić i predsednik Skupštine Ranko Krivokapić.

Ustavom Crne Gore je predviđeno da parlament proglašava vanredno stanje, ali ukoliko najviše zakonodavno telo iz objektivnih razloga nije u mogućnosti da zaseda, onda odluku može doneti i Savet za odbranu i bezbednost, a Skupština će je kasnije verifikovati.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.