Utvrđen protokol o tromeđnoj tački BiH, CG i SRB

Izvor: B92, 16.Jan.2020, 00:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Utvrđen protokol o tromeđnoj tački BiH, CG i SRB

Komisija za spoljne poslove Predstavničkog doma Parlamenta BiH dala je na sednici zeleno svetlo na Protokol o utvrđivanju tromeđne tačke između BiH, CG i Srbije

Poslednji korak trebalo bi da preduzmu poslanici Predstavničkog doma Parlamenta BiH na sutrašnjoj sednici kada će se izjašnjavati o ovom protokolu.

Protokol o određivanju tromeđne granične tačke između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije potpisan je maju prošle godine.

Na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njega je Predsedništvo BiH već dalo saglasnost.

Čekalo se nakon toga samo još na Parlament.

"Ovaj protokol jeste stvarni iskorak koji se čini u pravcu uređenosti državne granice BiH u skladu sa pravilima i principima međunarodnog prava. Svaki iskorak u pogledu uređenosti granice BiH, koji se napravi putem bilateralnih i multilateralnih pregovora sa susednim zemljama, ide u prilog jačanju regionalne saradnje, međusobnog uvažavanja i poštivanja među susednim državama, a što je veliki zalog kako za sadašnje, tako i za buduće generacije država potpisnica“, naglasio je nakon potpisivanja Adil Osmanović, tada u funkciji državnog ministra civilnih poslova.

Ovaj dokument ostavlja prostor da se pitanja granice ubuduće rešavaju isključivo na nivou međudržavnih komisija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.