Usvojena uredba o poljoprivrednom zemljištu

Izvor: RTS, 25.Apr.2019, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojena uredba o poljoprivrednom zemljištu

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o izmeni i dopuni uredbe o utvrđivanju programa izvođenja radova na zaštiti, uređenju i korišćenju poljoprivrednog zemljišta za 2019. godinu.
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede obavezalo se da što pre raspiše konkurs za dodelu sredstava, kako bi se blagovremeno sproveo postupak javne nabavke.

Neophodno je iskoristiti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << optimalne klimatske uslove za izvođenje radova na poljoprivrednom zemljištu (adekvatna vlažnost, nivo podzemnih voda i drugo), kako bi radovi bili uspešno izvedeni u tekućoj kalendarskoj godini, navodi se u saopštenju Vlade.
Na sednici su usvojene dopune Odluke o uslovima i načinu za smanjenje carinskih dažbina na određenu robu, odnosno za izuzimanje određene robe od plaćanja carinskih dažbina u 2019. godini.
Ovom odlukom smanjena je carinska stopa sa osam na nula odsto za određenu robu (sredstva) koja se koristi za potrebe ugradnje u liftove, čime se utiče na smanjenje cene gotovog proizvoda na domaćem tržištu i povećanje konkurentnosti na inostranom.
Rimokatolička crkva Svetog Mihaela Arkanđela sa Župnim domom u Kraljevu dobila je status spomenika kulture.
Crkva je sagrađena 1933. godine za potrebe velikog broja stanovnika katoličke veroispovesti iz Francuske, Nemačke i zapadnih delova Kraljevine Jugoslavije, koji su se doselili u Kraljevo, radi angažovanja u novoformiranom Vazduhoplovno-tehničkom zavodu.
Kao reprezentativni primer gotske sakralne arhitekture velike umetničke i istorijske vrednosti, ovaj verski objekat zaslužio je status spomenika kulture.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada usvojila izmene uredbe o radovima na zaštiti poljoprivrednog zemljišta

Izvor: Beta, 25.Apr.2019

Vlаdа Srbije usvojilа je nа dаnаšnjoj sednici izmene i dopune uredbe o utvrdjivаnju progrаmа izvodjenjа rаdovа nа zаštiti, uredjenju i korišćenju poljoprivrednog zemljištа zа 2019. godinu.Ministаrstvo poljoprivrede, šumаrstvа i vodoprivrede obаvezаlo se dа što pre rаspiše...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.