Usvojen predlog zakona o digitalnoj imovini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2020, 17:29

Usvojen predlog zakona o digitalnoj imovini

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o digitalnoj imovini u cilju regulisanja, unapređenja i razvoja ovog tržišta i sprečavanje zloupotrebe te vrste imovine u kriminalne svrhe, navodi se u saopštenju vlade.

Usvajanjem ovog zakona biće omogućeno finansiranje pomoću investicionih tokena, unapređenje i razvoj tržišta kapitala, korišćenje digitalne tehnologije i obezbeđivanje okvira za borbu protiv zloupotreba na tržištu digitalne imovine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kao i pranja novca i finansiranja terorizma.

Zakonska rešenja unaprediće poslovno okruženje i doprineti daljoj digitalizaciji usluga u privredi, uz adekvatno upravljanje bezbednosnim i finansijskim rizicima koji proističu iz prirode ovog oblika imovine.

Na ovaj način nastoji se da se ide u korak sa savremenim tendencijama globalnog, digitalnog i elektronskog poslovanja, ali i da se kroz ovaj vid pružanja usluga i poslovanja dodatno podstakne domaće IT preduzetništvo u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija na standardizovan i kontrolisan način, pre svega, saglasno međunarodnim standardima u oblasti borbe protiv kriminala i sprečavanja pranja novca.

Po usvajanju zakona, biće ostvarena pravna sigurnost i u zakonskim okvirima obezbeđena predvidljivost u poslovanju sa digitalnom imovinom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada Srbije usvojila Predlog zakona o digitalnoj imovini

Izvor: Danas, 27.Nov.2020

Vlada Srbije je na današnoj sednici usvojila Predlog zakona o digitalnoj imovini radi regulisanja, unapređenja i razvoja tržišta, i sprečavanje zloupotrebe te vrste imovine u kriminalne svrhe.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.