Usvojen budžet GO Medijana za 2014.(VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 18.Dec.2013, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojen budžet GO Medijana za 2014.(VIDEO)

Budžet gradske opštine Medijana od 166 miliona dinara za 2014. godinu je realan, iako je umanjen za 26 miliona i prilagođen nivou realizacije budžeta za 2013.godinu, posebna pažnja poklonjena je mladim bračnim parovima i porodiljama, za koje je izdvojeno 4,5 miliona dinara, istakao je Momčilo Radojičić predsednik Skupštine GO Medijana na 10. sednici skupštine.
Odbornici skupštine Gradske opštine Medijana na današnjoj sednici imali su obiman dnevni red, 16 tačaka. Ipak, najveću pažnju izazvala je 3. tacka dnevnog reda: Razmatranje i usvajanje budžeta za 2014. godinu.
I pored toga što su prilikom prošlogodišnje primopredaje vlasti preuzeli dugovanja od 23 miliona u Medijani su sve obaveze izmirili u roku, kaže Zoran Stojanović, zamenik predsednika skupštine.
Poslednjih dana bilo je puno reči o konkursu za prijem novih radnika u GO Medijana. “Prilikom primopredaje dužnosti u opštini, bilo je 48 stalno zaposlenih radnika, sada imamao 41. zaposlenog”,kaze Vladica Stojanović, šef odborničke grupe Demokratske Stranke Srbije.
Pored usvajanja budžeta za narednu godinu, odbornici u skupštini Medijana doneli su niz odluka koje se odnose na mlade, Usvojen je Lokalni akcioni plan za podsticaj rađanja, kojim su mladi bračni parovi i pododilje oslobođeni plaćanja komunalija, izmenjna je odluka o formiranju komisije za mlade i pronatalitetnu politiku, a naredna 2014. proglašena je za godinu deteta na području opštine Medijana.

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Usvojen budžet Žitorađe za 2014. godinu

Izvor: JužneVesti.com, 18.Dec.2013

Odbornici Skupštine opštine Žitorađa usvojili su budžet za narednu godinu koji će za 67 miliona biti manji u odnosu na ovogodišnji i iznosiće 413 miliona dinara.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.