Usporen teretni saobraćaj ka Rumuniji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Feb.2020, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usporen teretni saobraćaj ka Rumuniji

Putnički promet se trenutno na svim prelazima odvija nesmetano, međutim, uprkos dodatnim naporima koje ulaže, carinska služba se gotovo svakodnevno suočava sa brojnim problemima, pre svega u teretnom saobraćaju.

Trenutno je najduže zadržavanje na Vatinu, gde kamioni na izlaz iz zemlje čekaju i do 12 sati. Takvo stanje će verovatno potrajati i tokom vikenda, jer je prema najavi rumunskih graničnih službi došlo do prekida u radu njihovog informacionog sistema. Takođe >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je najavljeno da se normalizacija stanja očekuje tek u ponedeljak 17. februara 2020. godine oko 12 časova, do kada će carinski organi susedne nam države sprovoditi alternativnu "ručnu" obradu deklaracija, što samo po sebi znači usporeniji protok teretnog saobraćaja.

Kolona kamiona na Batrovcima u pravcu ka Republici Hrvatskoj duga je oko tri kilometra. Prema izjavama vozača, na izlaz se čeka oko pet sati. Osim već poslovične usporenosti u radu hrvatskih graničnih službi, veći broj kamiona na ovom prelazu uslovljen je i radovima koji se izvode na deonici puta GP Šid - Šid, zbog čega se sva teretna vozila na izlazu preusmeravaju na druge prelaze, pre svega na najbliže Batrovce.

Povremeni zastoji i usporen rad bugarskih graničnih službi tokom nekoliko prethodnih dana doveo je do formiranja kilometarske kolone na Gradini. Stanje je od juče normalizovano, međutim, u koloni koja je još uvek duga oko kilometar i po, na izlaz iz zemlje čeka oko 80 kamiona, bez obzira što carinska procedura traje svega dva i po minuta.

Na prelazima sa Mađarskom, Severnom Makedonijom, BiH i Crnom Gorom nema zadržavanja ni u putničkom ni u teretnom saobraćaju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.