Uspešno održana generalna proba sutrašnje vežbe

Izvor: Prva.rs, 20.Nov.2015, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspešno održana generalna proba sutrašnje vežbe

Više stotina pripadnika Bataljona za protivteroristička dejstva "Sokolovi", Bataljona vojne policije specijalne namene "Kobre", 204. vazduhoplovne brigade, Garde, Rečne flotile, Žandarmerije, Bezbednosnoinformativne agencije danas su doveli do tančina akcije oslobađanja talaca i zaštite važnih ličnosti čime će sutra, u  11 sati, prikazati građanima Srbije kod Palate Srbija, na Železničkoj stanici Beograd, aerodromu Batajnica i obalama Dunava kod Ušća da je država odlučna u borbi >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << protiv terorizma.
Rafal iz pištolja i automatskih pušaka, škripa automobilskih guma i policijskih sirena čuli su se sa zadnje strane Palate Srbija u scenariju napada terorista na zaštićenu osobu.
Posle neuspešnog napada, koji su "Kobre" odbile za manje od dva minuta, "teroristi" su se, prateći scenario vežbe, povukli u Palatu Srbija.
Tu su ih opkolili pripadnici Žandarmerije, čekajući podršku iz vazduha - snajperiste, koji su se na krov spustili helikopterom Mi-8, u pratnji jedne "Gazele".
Upadom specijalnih jedinica policije u zgradu i neutralisanjem "terorista" uspešno je završen i taj deo scenarija, posle čega je na red došla akcija spasavanja talaca sa rečnog objekta i neutralisanje grupe terorista na brodu.
Vatrenu podršku pružila su i borbena vozila Vojske Srbije Bov i Lazar.
Iako je današnja generalna proba na toj lokaciji završena, istovremeno su se na Železničkoj stanici i aerodromu Batajnica takođe uvežbavale akcije spasavanja talaca.
Cilj vežbe, kako su istakli pripadnici policije i Vojske Srbije, jeste prikazivanje zajedničkog delovanja svih službi u eventualnom pokušaju ugrožavanja bezbednosti.
Saobraćaj za automobile, autobuse i motocikle sutra će biti izmenjen tako što će od 8 do 15 sati biti zatvoren Bulevar Nikole Tesle, od Ušća do Ulice trešnjinog cveta.
Svi koji žele da prisustvuju vežbi, a koriste vozila javnog gradskog prevoza, preporučuje se da dođu iz smera Bulevara Mihajla Pupina.
Izvor: Tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.