Uspešna domaća kompanija – mit ili istina? (VIDEO)

Izvor: Blic, 17.Avg.2017, 08:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspešna domaća kompanija – mit ili istina? (VIDEO)

Mladi često veruju da su velike i uspešne kompanije koje posluju u Srbiji, isključivo multinacionalne kompanije i da je do posla, koji je iole dobro plaćen, moguće doći samo „preko veze“. Međutim, tržište naše zemlje je itekako bogato uspešnim poslovnim pričama, a ovo je jedna od njih.

Da li možete da zamislite domaću holding kompaniju koja u okviru svog poslovanja uključuje više desetina kompanija i koja ne samo da uspešno posluje, već predstavlja jednu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od najvećih i najsnažnijih kompanija u sektorima agrara, turizma I hotelijerstva i bankarstva sa prihodom vecim od 700 miliona evra? Kompanija, koja je najveći neto izvoznik u Srbiji u 2016. godini, sa neto izvozom od  230 miliona evra. Ovaj neverovatan mozaik različitih delatnosti i infrastrukture koja se prostire unutar, ali i izvan granica naše zemlje, čini MK Grupu jednom od najuspešnijih kompanija u Srbiji, ali i u regionu, o čemu najbolje govori ovaj prilog.

Ovaj sistem svoju snagu temelji upravo na zaposlenima, što najbolje pokazuje podatak da u MK Grupi radi sedam hiljada ljudi. Posvećenost, efikasnost, upornost, timski duh i profesionalizam, samo su neke od vrednosti koje zaposleni ovog sistema dele i neguju. MK Group, ne samo da konstantno pruža podršku i podseća na značaj obrazovanja i razvoj ljudskog potencijala u našoj zemlji, već mladim, tek svršenim studentima daje mogućnost da svoje prve korake u poslovnom svetu, načine baš pod okriljem ovog sistema. A najbolji primer te uspešne prakse su sami zaposleni.

Luka Bjeković, direktor odeljenja za strategiju i razvoj MK Group, pokazao je svoju odlučnost da se usavršava i primenjuje svoja teorijska znanja u praksi, te je nakon dve godine rada na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, prešao u odeljenje kontrolinga ove kompanije. Da je  kompanija otvorena za mlade talente i daje im prostora za svakodnevni rast i napredak, pokazuje i činjenica da je Luka nakon pet godina u firmi, gde je radio na različitim pozicijima, postao zadužen za strategiju i razvoj čitavog sistema.

Pored toga što ova kompanija daje šansu tek svršenim studentima da steknu svoja prva iskustva, ona prepoznaje i stručnjake čije bi iskustvo bilo od neprocenljivog značaja za dalji napredak sistema. Takav je slučaj bio sa Dušanom Radičevićem, članom Borda direktora MK Group zaduženim za finansije na nivou MK Group. Ova kompanija prepoznala je potencijal da znanja koja je Dušan stekao radom na najvišim pozicijama u bankarskom sektoru, iskoristi za ostvarivanje novih poslovnih uspeha ovog sistema.

Dušan i Luka nisu izolovani slučajevi. Naprotiv, sistem veliki kao što je MK Group orijentisan je pre svega na mlade, ali i talentovane individue. Oni su jedan od glavnih pokretača te kompanije, a samim tim su u ogromnoj meri zaslužni za njen uspeh i lidersku poziciju na tržištu u Srbiji. Zbog poverenja koje ukazuju zaposlenima ali i ostvarenim rezultatima, MK Group pokazuje da uspešna domaća kompanija nije mit, već istina. )

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.