Uskoro zakon o učeničkom i studentskom standardu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2010, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro zakon o učeničkom i studentskom standardu

BEOGRAD - Ministar prosvete Žarko Obradović danas je sa predstavnicima reprezentativnog Sindikata obrazovanja Srbije potpisao posebni kolektivni ugovor za zaposlene u ustanovama studentskog standarda.

Tim ugovorom, kako je obrazloženo na ceremoniji potpisivanja, regulisani su radno-pravni odnosi za oko 2.600 zaposlenih u studentskim centrima, domovima i menzama.

Predsednik odbora za studentski standard pri Sindikatu obrazovanja Srbije Miodrag Tošić naveo je da u toj oblasti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ne postoji problem viška, već manjka zaposlenih.

On je izrazio nadu da će nakon potpisivanja posebnog kolektivnog ugovora biti postignut i dogovor o usklađivanju koeficijenata za plate zaposlenih u ustanovama studentskog standarda.

Jedna od novina koja je predviđena kolektivnim ugovorom, koji će važiti do 2013. godine, je i da će predstavnici sindikata moći da predlažu članove upravnih odbora u ustanovama studentskog standarda.

Predsednik sindikata Obrazovanja Srbije Branislav Pavlović naveo je da je 80 odsto zaposlenih u ustanovama studentskog standarda učlanjeno u taj sindikat.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kolektivni ugovor do 2013.

Izvor: B92, 25.Jan.2010

Beograd -- Ministar prosvete Žarko Obradović i predsednik Sindikata obrazovanja Branislav Pavlović postigli dogovor o produženju dejstva Posebnog kolektivnog ugovora...Posebni kolektivni ugovor reguliše status i zaštitu radnih prava zaposlenih u studentskim domovima i studentskim kulturnim centrima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.