Uskoro stiže materijal za izbore

Izvor: B92, 26.Mar.2012, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro stiže materijal za izbore

Beograd -- RIK priprema uputstvo za rad biračkih odbora za parlamentarne izbore koji su zakazani za 6. maj. Uskoro stižu i papir, sprejevi, UV lampe i kutije.

Prema rečima člana Republičke izborne komisije Miodraga Petrovića, ugovori za nabavku opreme za izbore su već potpisani i ona bi uskoro trebalo da stigne u RIK ili na teren.

"Taj posao je završen i uskoro bi trebalo da stigne naručena oprema. Papir će biti prosleđen odmah u Službeni glasnik, koji će da štampa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izborne listiće, a kada je reč o kutijama, lampama i sprejevima, nešto će stići u sedište Komisije, a nešto će direktno biti distribuirano okruzima, zatim opštinama, pa na biračka mesta", rekao je Petrović.

RIK je početkom marta izabrao najpovoljnije ponude za nabavku i isporuku glasačkih kutija, UV lampi i sprejeva, kartonskih paravana i vreća za transport izbornog materijala.

Za isporuku oko 2.000 glasačkih kutija prihvaćena je ponuda "Galenike-Klirit" iz Beograda od 10 miliona i 980.000 dinara, bez PDV-a.

Najpovoljniji ponuđač za 9.000 komada UV lampi i 25.000 flašica spreja za obeležavanje prsta birača bilo je preduzeće "Master team" iz Beograda, sa ponudom od dva miliona i 115.000 dinara za lampe i 18.750.000 dinara za sprej. Od iste firme biće nabavljno i 20.000 vreća za transport izbornog materijala, po ceni od 480.000 dinara.

RIK će 36.000 setova kartonskih paravana, kojima se obezbedjuje tajnost glasanja na biračkim mestima, nabaviti od "Beoteleproma" za milion i 780.560 dinara.

Prema rečima Petrovića, još je rano za utvrđivanje tačnog broja biračkih mesta u Srbiji. To se, dodao je, radi u saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Prema Rokovniku za izbore, koji je utvrdila RIK, opštinske i gradske uprave, kao i gradske uprave Beograda i Niša i načelnici upravnih okruga sa Kosova i Metohije, imaju rok najkasnije do 6. aprila da dostave predloge za odredjivanje biračkih mesta.

Ministarstva pravde i spoljnih poslova imaju vremena do 15. aprila da predlože biračka mesta unutar zavoda za izvršenje zavodskih sankcija, odnosno biračkih mesta u inostranstvu, a tog dana, najkasnije u ponoć, sva biračka meta biće odredjena i oglašena u "Službenom glasniku".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uskoro stiže materijal za izbore

Izvor: S media, 26.Mar.2012

Prema rečima člana Republičke izborne komisije Miodraga Petrovića, ugovori za nabavku opreme za izbore su već potpisani i ona bi uskoro trebalo da stigne u RIK ili na teren...URS pisao RRA: Upozorite medije, Tadić je u kampanji..Marković: Garantujem da će izbori biti regularni..Grubješić: Mnogi...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.