Uskoro novi direktori 6 ustanova kulture u Beogradu

Izvor: Politika, 28.Okt.2011, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro novi direktori 6 ustanova kulture u Beogradu

Vesna Marjanović: Nema smene direktora ustanova kulture, novi direktori umesto onih kojima je istekao drugi mandat

Povodom statusa jednog broja direktora ustanova kulture čiji je osnivač grad Beograd, a kojima je istakao drugi mandat, članica Gradskog veća Vesna Marjanović izjavila je u petak za informativni servis "Beoinfo" da će gradonačelnik Beograda i grad Beograd, kao što je to slučaj i sa drugim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač, nastojati da dosledno >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << primeni princip koji podrazumeva da se nakon isteka drugog mandata pruži prilika novim rukovodiocima najvažnijih gradskih institucija.

– Netačna je samim tim svaka spekulacija da se radi o smeni direktora. Reč je o ličnostima koje su u poslednjih deset godina ostavile trajan pečat u kulturi grada Beograda i koje će nastaviti da u drugačijem profesionalnom angažmanu budu aktivni učesnici u kulturnom životu naše prestonice. U najskorijem roku dovršiće se proces pronalaženja novih kadrovskih rešenja u konsultaciji sa aktuelnim direktorima, kolektivima navedenih ustanova i umetnicima. Zbog činjenice da se još uvek nisu stekli pravno-formalni uslovi za sprovođenje konkursa u skladu sa novim zakonom o kulturi, grad Beograd će kao osnivač razmotriti kandidature za direktore navedenih ustanova i dodeliti im status vršilaca dužnosti. Onog trenutka kada predlozi za ta mesta budu u zvaničnoj proceduri, javnost će biti obaveštena. Do tada, aktuelni direktori nastavljaju da obavljaju svoju dužnost kao i do sada – izjavila je Vesna Marjanović.

Direktori kojima su istekla dva mandata su: Radmila Bulatović, Biblioteka „Dimitrije Tucović”, Branko Cvejić, Jugoslovensko dramsko pozorište, Miloš Paramentić, Direkcija Festa, Biljana Zdravković, „Jugokoncert”, Anja Suša, Malo pozorište „Duško Radović”, i Igor Bojović, Pozorište lutaka „Pinokio”, navedeno je u saopštenju Skupštine grada Beograda.

Beoinfo/P.O.

objavljeno: 28.10.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.