Izvor: B92, 22.Mar.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro nacrt zakona o "zamrzavanju"

Beograd -- Savet za saradnju s Tribunalom smatra da je neophodno primeniti odluke EU o zamrzavanju imovine haških optuženika u bekstvu.

Ovu odluku pozdravila je i Aleksandra Milenov, predstavnik sekretarijata Haškog tribunala u Beogradu, koja smatra da je neophodno preduzeti sve mere kako bi se haški optuženici našli pred Tribunalom u Hagu, odnosno kako bi započeli njihovi procesi pred tim sudom.

"Mislim da su potrebne te i druge mere da se begunci pronađu i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << privedu Haškom tribunalu, kako bi počeli procesi njihovog suđenja. Naročito u slulčajevima gde su optuženici u bekstvu već više godina, kao Ratko Mladić i Radovan Karadžić, koji su u bekstvu već 10 godina, Goran Borovnica je recimo, na slobodi već devet godina, Nebojša Pavković i Sreten Lukić otvoreno žive u Beogradu više od godinu ipo dana. Svi koji su u bekstvu moraju da se privedu pravdi i da se započnu njihovi procesi pred Tribunalom."

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom, Rasim Ljajić, očekuje da će nacrt zakona biti utvrđen do kraja sledeće nedelje i ističe da je sada samo pitanje načina i vremena odlaska Nebojše Pavkovića i Sretena Lukiću u Hag.

Operacija pod uslovom

Lekari sa Klinike za kardiovaskularnu hirurgiju spremni su da izvrše intervenciju na srcu Sretena Lukića.

Međutim, uslov je da on posle toga ostane najmanje pola godine u zemlji kako bi lekari pratili njegovo zdravstveno stanje. "Spremni smo da ga operišemo tokom ovog meseca, ali Vlada Srbije i državni vrh Srbije i Crne Gore moraju da omoguće da se njegovo zdravstveno stranje ovde prati narednih šest meseci" rekao je za "Blic" Direktor Klinike za kardiovaskularnu hirurgiju Kliničkog centra Srbije, Miljko Ristić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.