Uskoro na tržištu roboti sa emocijama

Izvor: Blic, 06.Jun.2014, 01:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro na tržištu roboti sa emocijama

Za nepunih godinu dana na tržištu će se pojaviti humanoidni roboti za ličnu upotrebu koji će, osim što će "raditi" kao dadilje pa čak i prijatelji za zabavu, biti sposobni da izražavaju emocije - tako bar tvrdi izvršni direktor japanske kompanije SoftBank. Robot Pepper

U februaru 2015, počeće prodaja ovih robota koji su predviđeni da služe kao dadilje, medicinske sestre, radnici hitne medicinske pomoći ili čak prijatelji za zabavu, i koji će koštati 198.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jena (1.900 dolara).

Biće sposobni za učenje i izražavanje emocija, najavio je izvršni direktor Softbanka, Masajoši Son, na konferenciji za novinare, na kojoj ga je pratio elegentni primerak robota po imenu "Pepper", i koji je sa novinarima i ćaskao piskavim, dečačkim glasom, prenosi Tportal.

Prototip robota za ličnu upotrebu biće predstavljen inače ove nedelje i posluživaće kupce u prodavnicama mobilnih telefona Softbank firme u Japanu.

Son tvrdi da će to biti roboti koji će prvi put u ljudskoj istoriji dobiti srce, i emocije.

Ali kaže i da će kompanija SoftBank ovim biznisom proširiti poslovanje na sektor koji se smatra ključnim za rešavanje nedostatka radne snage u društvu čije stanovništvo ubrzano stari.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Robot po izboru od iduće godine - dadilja, prijatelj... (FOTO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Jun.2014

Za nepunih godinu dana na tržištu će se pojaviti humanoidni roboti za ličnu upotrebu koji će, osim što će "raditi" kao dadilje pa čak i prijatelji za zabavu, biti sposobni da izražavaju emocije - tako bar tvrdi izvrsni direktor japanske kompanije SoftBank.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.