Uskoro Kodeks ponašanja poslanika

Izvor: B92, 11.Jul.2014, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro Kodeks ponašanja poslanika

Beograd -- Zoran Babić izjavio da bi Kodeks ponašanja narodnih poslanika, čiju izradu finansira OEBS, mogao da bude usvojen na jesen.

Predsednik Administrativnog odbora Skupštine Srbije je, na sednici odbora, rekao da se planira i dorada Kodeska oblačenja, koji bi se odnosio ne samo na zaposlene, kao do sada, već i na poslanike, novinare i sve one koji dodju u zgradu parlamenta.

On je najavio i zajednički sastanak članova Odbora i Radne grupe za izradu tog dokumenta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kako bi predlog i konačno bio završen.

Babić je rekao da je već razgovarao sa predstavnicom OEBS Natašom Šakotom i da je dogovoreno da se poslednjeg vikedna jula, na mestu koje OEBS odredi, održi satanak u proširenom sastavu - Radna grupa i Odbor kako bi odmah po završetku rada na tekstu bila održana i javna rasprava.

"Na javnoj raspravi imali bi konačno uobličavanje teksta Kodeska, ali kog će datuma biti to održano zavisi od Misije OEBS, jer finansiranje celog projekta ide preko njih", precizirao je Babić.

Na primedbu da bi Kodeksom trebalo precizinije odrediti i kodeks oblačenja, predsednik Administrativnog odbora je rekao da takav dokument već postoji, ali da ga malo ko primenjuje.

Planira se da bude doradjen, dodao je Babić i naveo da se posle te intervencije neće odnositi samo na zaposlene, kao što je sada slučaj, već i na poslanike, novinare i sve koji ulaze u zgradu skupštinu.

"To je uradjeno da se ne bi preklapali i ne bi opterećivali sam tekst Kodeksa ponašanja, jer je mnogo značajnije da u ovom tekstu izbacimo govor mržnje i neke stvari koje su bitnije ne samo u skupštini već i u javnim nastupima gde se poslanici pojavljuju", rekao je Babić i zaključio da očekuje da se na jesen taj document i usvoji na sednici parlamenta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Babić: Kodeks ponašanja pri kraju, dorada i kodeksa oblačenja

Izvor: Blic, 11.Jul.2014

Beograad - Predsednik Administrativnog odbora Skupštine Srbije Zoran Babić izjavio je danas da bi Kodeks ponašanja narodnih poslanika, čiju izradu finansira OEBS, mogao da bude usvojen na jesen...Zoran Babić..Babić je, na sednici Odbora, rekao da se planira i dorada Kodeska oblačenja, koji bi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.