Urušio se rudnik, zarobljeno 105 rudara

Izvor: B92, 25.Feb.2016, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Urušio se rudnik, zarobljeno 105 rudara

U rudniku uglja Severnaja u gradu Vorkuta na ruskom Arktiku došlo je do urušavanja, dok se ispod zemlje nalazilo 105 rudara, pri čemu su dvojica poginula.

Najmanje osam rudara je povređeno, od čega je četvoro doživelo trovanje ugljen-monoksidom, preneo je sajt RT.

Od ukupno 105 rudara koji su se u trenutku urušavanja nalazili u rudniku na dubini od jednog kilometra, njih 81 je do sada spaseno.

Rudnik Severnaja je u vlasništvu rudničke kompanije "Vorkutaugol", a nalazi se iza Arktičkog kruga, pa je veoma teško pristupačan.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Spaseno 80 rudara iz ruskog rudnika, dvoje stradalo

Izvor: RTS, 25.Feb.2016

Najmanje dve osobe poginule, dok je osam povređeno u urušavanju rudnika uglja Severnaja, u gradu Vorkuta na ruskom Arktiku. Ispod zemlje u trenutku nesreće bilo je 105 rudara. . Od osmoro povređenih u nesreći u rudniku,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.