Urednik NIN-a pušten na slobodu

Izvor: Mondo, 25.Avg.2012, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Urednik NIN-a pušten na slobodu

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je Tanjugu da je dao nalog da urednik NIN-a Vladimir Pjacun, koji je priveden posle sukoba sa službenicima MUP-a u civilu, bude pušten iz policijskog pritvora.

Foto MONDO - Petar Stojanović

Veljović je rekao da je potrebno utvrditi punu istinu o incidentu koji se dogodio u petak u Beogradu, a nalog je dao "radi podržavanja visokog nivoa saradnje između policije i predstavnika medija".

Predstavnici Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << unutrašnjih poslova saopštili su danas da je tehnički direktor NIN-a Vladimir Pjacun priveden nakon što je napao trojicu policajaca u civilu u UIici Žorža Klemanosa.

Zamenik načelnika Odeljenja Policijske uprave za grad Beograd za kontrolu zakonitosti u radu Goran Milinković rekao je na pres konferenciji da se Pjacun u petak 23. avgusta najpre posvađao sa policajcima u blizini kule Nebojša, da bi ih zatim u Ulici Žorža Klemansoa i napao.

Pjacun je, vozeći motocikl, došao u sukob sa policajcima koji su se nalazili u sivoj "tojoti".Kako je istakao Milinković, pripadnici policije su intervenisali tek nakon što je Pjacun nasrnuo na policijsko vozilo i kroz otvoren prozor udario jednog od službenika MUP-a.

"Pjacun se dovezao do Ulice Žorža Klemansoa, sišao sa motora i sačekao da stigne vozilo sa policajcima. Zatim je počeo da ga šutira, da bi na kraju jednog policajca udario kroz otvoren prozor.", precizirao je Milinković.

On je objasnio da su policajci, od kojih se jedan legitimisao i izvadio službeno oružje, potom izašli iz svog vozila, a zatim Pjacuna, koji je počeo da beži, sustigli i savladali upotrebom zahvata "ključ na lakat".

On je novinarima rekao i da su u Pjacunovoj torbici pronađena dva noža sa sečivom dužine pet, odnosno osam centimetara.

(Tanjug)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Priveden urednik NIN-a zbog napada na policajce u civilu: Veljović dao nalog da ga puste na slobodu (VIDEO)

Izvor: S media, 25.Avg.2012

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova saopštili su danas da je tehnički direktor NIN-a Vladimir Pjacun priveden nakon što je napao trojicu policajaca u civilu u UIici Žorža Klemanosa...Direktor policije Milorad Veljović izjavio je Tanjugu da je dao nalog da urednik NIN-a bude pušten iz...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.