Uređuje se korito reke Save u Obrenovcu

Izvor: Studio B, 31.Jan.2012, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uređuje se korito reke Save u Obrenovcu

Uređenje korita Save u Zabranu kraj Obrenovca, kojim će biti zaustavljena erozija i štetno dejstvo vode, počelo je pre dve nedelje.

Uređenje korita reke Save u Obrenovcu, u dužini od 600 metara, napreduje predviđenom dinamikom, a radove finansiraju JVP „Beogradvode" i Javno preduzeće za zaštitu životne sredine „Eko fond" iz Obrenovca.

Uređenje korita reke Save u Obrenovcu, u dužini od 600 metara, napreduje predviđenom dinamikom, a radove finansiraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << JVP „Beogradvode" i Javno preduzeće za zaštitu životne sredine „Eko fond" iz Obrenovca. Radovi su započeti 16. januara na deonici „Zabran", a danas su radnike obišli predsednik opštine Obrenovac Željko Jovetić, direktor „Eko fonda" Slobodan Molerović i Ivan Karić iz JVP „Beogradvode".

- Projekat uređenja korita Save u Obrenovcu je uz radove na Zemunskom keju jedna od najznačajnijih investicija JVP „Beogradvode" na teritoriji glavnog grada. Cilj projekta u Obrenovcu jeste da se zaustavi štetno dejstvo vode i erozije u okolini vodenih puteva, koje su značajno smanjivale površinu zemljišta i ugrožavale okolinu. Budući da se u ovom delu Save nalazi i omiljeno kupalište i mesto za odmor Obrenovčana, važno je da ove radove okončamo uoči toplijih meseci, kako bi građani mogli da uživaju u uređenoj i sigurnoj obali - istakao je Ivan Karić.

Plan za ovu godinu predviđa uređenje trećine ukupne deonice, a trenutno se izvode pripremni radovi - izgradnja pristupnih puteva, uklanjanje biljaka i šiblja i nasipanje kamena u rečno korito.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.