Uragan preti Britanskom ostrvu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Okt.2017, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uragan preti Britanskom ostrvu

Ofelija je deseti uzastopni uragan koji se ove sezone formirao nad Atlantikom, nakon što je tropska oluja u četvrtak ojačala u uragan prve kategorije, javljaju britanske meteorološke službe.

Time je dostignut rekord star jedan vek koji se dogodio još tri puta, 1878., 1886. i 1893. godine, navode meteorolozi.

Upozoravaju da bi uragan sledeće sedmice mogao stići na zapad Velike Britanije.

Očekuje se da će se do utorka približiti irskoj obali, prenose >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << britanski mediji.

Najgori udari oluje očekuju se u severnom i zapadnom delu Velike Britanije, a brzina vetrova bi mogla biti 130 kilometara na sat.

Meteorolog Hana Findli je izjavila da bi Ofelija trebalo da ostane uragan prve kategorije u nedelju, kada će proći zapadno od Portugalije i u ponedeljak krenuti prema Velikoj Britaniji.

Dodatno će podići temperature u Evropi, koje će biti od 5 do 7 stepeni više od normalnih, rekla je ona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.