Uputstvo o povezivanju staža na sajtu

Izvor: Blic, 06.Feb.2010, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uputstvo o povezivanju staža na sajtu

Uprava za trezor Ministarstva finansija objavila je na svom sajtu, www.trezor.gov.rs, uputstvo o proceduri za povezivanje staža. Na taj način svi zainteresovani sada mogu da se na jednom mestu upoznaju sa procedurom i načinom regulisanja neuplaćenih doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje, ali i da pronađu i štampaju dokumenta potrebna za podnošenje zahteva.

Osim toga, na sajtu Uprave za trezor svake nedelje se objavljuje ažurirani pregled zahteva za regulisanje neizmirenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << obaveza po osnovu doprinosa za penzijsko-invalidsko osiguranje, kao i pregled primljenih i obrađenih zahteva za izdavanje potvrde.

Povezivanje staža omogućeno je zaključkom Vlade Republike Srbije, koji je usvojen oktobra prošle godine, i tiče se svih privrednih subjekata koja su većinski u vlasništvu države, kao i svih privatizovanih preduzeća ili kompanija koje su u postupku privatizacije, za period od 1. janura 2004. do 30. juna 2009.

Prema ovoj odluci, poslodavac je u obavezi da uplati zaostale doprinose zaposlenima, s tim što sam bira način na koji će to uraditi: tako što će iskoristiti pomoć države, uzeti komercijalni kredit, ili nekim drugim sredstvima. Ukoliko se poslodavac odluči da uzme pozajmicu od države, novac vraća u naredne četiri godine, uz jednogodišnji grejs period i kamatu u visini eskontne stope Narodne banke Srbije, koja trenutno iznosi 8,5 odsto na godišnjem nivou.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.