Upaljen alarm za Srbiju: Nove nepogode

Izvor: B92, 21.Avg.2023, 16:12

Upaljen alarm za Srbiju: Nove nepogode

Beograd -- Tokom poslepodneva u planinskim predelima istočne, jugoistočne i jugozapadne Srbije, prema prognozi RHMZ-a, moguća je lokalna pojava pljuskova sa grmljavinom.

Tokom ove sedmice (21– 27.08.2023.) u većem delu Srbije očekuje se pretežno sunčano i veoma toplo vreme sa maksimalnim temperaturama od 33 do 37 stepeni, zbog čega će na snazi biti žuti i narandžasti meteo-alarm, navodi se na sajtu RHMZ-a.

Usled povećanja nestabilnosti, uz dnevni razvoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oblačnosti, popodnevni lokalni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se u četvrtak, dok će u ostalim danima, kao retka (izolovana) pojava kratkotrajna kiša biti moguća tek ponegde u planinskim predelima.

Pad temperature i naoblačenje prognozira se za poslednju sedmicu avgusta (od 28.08.), kada će ponovo biti uslova za kišu i pljuskove u svim krajevima.

Najtopliji gradovi u Srbiji trenutno su sa 35 stepeni Celzijusa Sombor, Novi Sad, Zrenjanin, Kikinda, Leskovac i Zaječar.

Za stepen manje je u Bačkim Karlovcima, Loznici, Beogradu, Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Vranju.

Najniža temperatura zabeležena je na Kopaoniku i iznosi 22 stepena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.