Upad u rudarsku jamu pokušaj iznude

Izvor: B92, 12.Nov.2014, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upad u rudarsku jamu pokušaj iznude

Upad Duška Filipovića iz Gornjeg Milanovca u jamu Rudnika sa flotacijom, u kasnim noćnim satima, menadžment rudnika je ocenio kao pokušaj iznude.

Kako navode iz rudnika, Filipović je u jamu, gde je radila treća smena, oko jedan sat ujutro ušao kroz ventilacioni hodnik koji je propisno obezbeđen, a udaljen 1.500 metara od glavnog ulaza.

Stručnjaci procenuju da je moglo da dođe do obrušavanja zemlje u hodniku što bi dovelo do sprečavanja protoka vazduha u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jamu čime su posledice mogle da budu katastrofalne po živote rudara.

U saopštenju se navodi da je Filipović time ugrozio i sopstvenu bezbednost, kao i rudare koji su bili uplašeni njegovim dolaskom. Filipović je u rudnik ušao sa sekirom.

"Ovo nije prvi slučaj verbalnog i fizičkog uznemiravanja, kao i ometanja rudara, ali je prvi put usledila reakcija rukovodstva zbog mogućih tragičnih posledica", navodi se u saopštenju.

Ističe se da je četiri dana pre tog incindenta neovlasćeno ulazio i na površinski kop što je prijavljeno policiji.

Kako je za agenciju Beta izjavio direktor Rudnika Aca Ilić u toku je sudski postupak po tužbi Filipovića da mu rudnik "ugrozava porodično domaćinstvo".

"Umesto da dozvoli da sud radi posao, on preduzima nekakve mere zastrašivanja", rekao je Aca Ilić.

Filipović je danas održao konferenciju za novinare i rekao da je sve izmišljeno, kako bi se odugovlačio sudski spor jer mu pet godina miniranjima ugrožavaju kuću koja je udaljena oko 120 metara od rudnika.

"Ako sam ugrozio nečiji život zašto me policija nije odmah privela i zadržala već su sa mnom razgovor obavili tek posle 16 sati", rekao je Filipović.

Portparolka Policijske uprave u Čačku Biljana Nastić za agenciju Beta je izjavila da je sve prijavljeno policiji i da je predmet dostavljen Opštinskom javnom tužilaštvu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.